Tonkinlak / Le Tonkinois

Tonkinlak / Le Tonkinois

119,20 kr.

Tonkinlak - Højglanslak

Mængde
Antal

 

Vi bestræber os på at levere inden for 3-6 hverdage. OBS! på tapeter er der 7-14 dages levering.

 

Vi har 30 dages returret. Tonet maling og tapeter tages ikke retur. Køber står selv for returfragt.

Tonkinlak er en linoliebaseret højglanslak som har historie tilbage til starten af 1900 tallet. Lakken er robust, slidstærk og meget holdbar. Den er grundet sin elastiskes egenskaber meget velegnet som indendørs gulvlak samt skibslak og andre træoverfalder inde som ude der er udsat slid, vind og vejr. Lakken har en god vedhæftning og arbejder sammen/bevæger sig sammen med træet, hvilket betyder at lakken ikke knækker eller skaller af, selvom træet er udsat for fx temperatur skift og fugt.

Der er foretaget en emissionstest som viser at når tonkinlakken er gennemhærdet (ca. 1 uge) kommer der ikke yderligere afdampninger, og er derfor indeklimavenlig efter endt afhærdning.

Påførelse

Lakken skal stryges på i tynde lag. Det gælder alle overflader og især gulve. Hvis lakken føles for tyk, kan den opvarmes i et vandbad, dette gør lakken lettere at påføre i tynde lag. Antal lag: Træ indendørs 2 lag. Gulve 2-3 lag (undgå at betræde gulvet de første 48 timer, undgå tung belastning de første uger).

Værktøj

Brug en god pensel af naturhår, det giver det bedste resultat, den kan trække lakken ud i et ensartet, tyndt lag. Syntetiske pensler er ikke velegnede. Pensler rengøres i koncentreret flydende brun sæbe. 

Rækkeevne: 15-20 m2/l.

Lakken har en højglans finish og fremstår let gullig i nuancen.

Binder på Træ og metal ude som inde.

Vedligeholdelse

Rengør overfladen, efterfuldt af en let slibning og på føring af et nyt lag lak. Dette gøres med  med passende intervaller.

MAL-kode 2-1. Indeholder rest af opløsningsmidler.

00352
100 Varer

Specifikke referencer

Du vil eventuelt også synes om

Tilsvarende artikler på bloggen

expand_less