Linolie


 
Linolie

Linolie er det man kalder for en tørrende olie. Den har været brugt som bindemiddel i maling i mange århundrede. Den kan varmpresses/koldpresses og raffineres, samt opvarmes og behandles med forskellige teknikker så dens egenskaber ændrer sig. 

I gamle dage var det vindmøller der producerede linolien, i dag foregår det med moderne maskiner. 

 

Linolie tørrer ved at optage ilt fra luften. Det får den til at polymerisere og danne en film. Linolie danner ikke en lukket overflade, men lader underlaget ’’ånde’’ så derfor er linolie godt til behandling af træværk. For samtidig med at olien trænger ind i træet og beskytter, bibeholder den træets egne evne til at optage og frigive vand efter behov. Med andre ord beholder træets sin diffusionsåbenhed. Det giver et mere bæredygtigt byggeri hvor materialerne kan arbejde sammen, og derved holde længere.

Linolie og linoliefrø

Man kan med fordel tilsætte fungicid til linolien ved udendørs brug for at nedsætte muligheden for skimmelsvamp på overfladen. Linolie kan bruges som hovedbindemiddel eller co-bindemiddel i forskellige typer maling på grund af dets tørrende egenskaber. Linolie er meget udbredt til at grunde rå træ med, enten som slutbehandling eller som for-grunding inden en evt. slutbehandling med linoliemaling.

 

Linolie kan også bruges til at forstærke emulsionens-malinger, limfarve, Kaseinmaling og lign.

 

Vi sælger 4 forskellige varianter: 

  • Koldpresset linolie
  • Bleget linolie
  • Linolefernis
  • Standolie

Du kan læse mere om deres forskellige egenskaber under produkterne.

Linolie

Aktive filtre

expand_less