Murværk

Silikat og Kalkmaling til murværk

Murværk er udsat for voldsom belastning af vejr og vind året rundt, og skal holde sig sundt og stærkt for at være modstandsdygtigt og leve længe. Decor farver fører en række forskellige produkter til udvendig facadebehandling, hvor ikke blot æstetikken er i top, men hvor hensynet til murværkets levedygtighed igennem mange år står i højsædet. Silikatmaling og kalkmaling holder hver på deres måde murværket sundt ved at lade fladen være diffusionsåben, så eventuel fugt kan slippe underlaget frem for at lave skader på murværket bag en lukket malingshinde. Begge behandlingstyper anvendes til stadighed i stort mål på såvel gamle som nye huse over hele landet pga. netop de fremragende samarbejdsevner med underlaget, overfladens efterfølgende styrke og smidighed, og ikke mindst pga malingernes smukke, matte udtryk.

Kalkmaling

Kalk har været brugt på bygninger siden antikken og kalkning er i dag den ældste af de metoder, der endnu anvendes på pudsede facader. I midten af 1800-tallet var kalken nærmest uden konkurrence i København. Kalken er den mest diffusionsåbne facadeløsning og har derfor særligt værdifulde bygnings- og indeklimamæssige fordele. Kalkmaling er brugervenlig og billig, og er velegnet til både nyt som gammelt byggeri.

Kalk er alkalisk og er derfor resistent over for udvikling af skimmel, hvorfor den også finder formidabel anvendelse indendørs på for eksempel kælderarealer eller områder med forhøjet luftfugtighed. Hos decor farver forhandler vi den anerkendte kalkmaling fra St. Astier, som består af lufthærdende kalk og rene, mineralske pigmenter.

Silikatmaling

Silikatmalingen blev opfundet i Tyskland i 1800-tallet og er i dag en af de stærkeste og mest populære facadeløsninger. Silikatet reagerer med den underliggende mur og forstener til en særligt vejrbestandig overflade, som ikke lukker overfladen. Det betyder, at muren stadig er diffusionsåben, så fugt kan optages og afgives gennem overfladen, selvom regn ikke trænger ind. Vi samarbejder tæt med producenten KEIM, der har rødder helt tilbage til silikatfarvens opfinder, A.W. Keim, som udviklede det oprindelige produkt i 1870’erne. Keims farver er lysægte, så de beholder deres kulør år efter år.

Hvilken facadeløsning du skal vælge afhænger af det eksisterende underlag. Ring, mail eller kom ind i butikken, så taler vi om dine muligheder og hører, hvad vores tilknyttede rådgivere fra Keim anbefaler til netop dit projekt.

Murværk

Aktive filtre

Kalk og silikatmaling er velegnet til både udendørs og indendørs behandling af pudsede og murede vægge og overflader. Deres diffusionsåbenhed, samt anti skimmel og bakterie egenskab, giver et godt og allergivenligt indeklima, der lader væggene ånde. 

expand_less