Træværk

Træ er et levende materiale, og udendørs træværk, der året rundt påvirkes af naturens elementer kræver den rigtige pleje for at kunne holde sig sundt og stærkt i mange år. Hos decor farver lægger vi vægt på sammenspillet mellem produktet og materialet. Vi anbefaler linoliemaling til behandling af udendørs træværk, da malingen frem for at tilvejebringe en kosmetisk, lukket hinde, samarbejder med underlaget. Olien i malingen trænger ind i og udvider sig i træet og pigmenterne beskytter mod lysets nedbrydende stråler. Den efterfølgende vedligeholdelse er enkel. Begynder malingen efter nogle år at se mat ud, stryger man den med linoliefernis og farven får fornyet liv. Pga af malingens uovertrufne samarbejdsevne med sit underlag, ser man ikke linoliemalede flader skalle. Træet skal være rent og tørt, inden man begynder at male. Gammel løstsiddende maling fjernes og overfladen slibes og rengøres. Ubehandlet træ forbehandles med ren linolie evt. tilsat fungicid (svampedræbende middel)
 
Vindue malet med linoliemaling
 

Træets fugtighed

Inden man maler udendørs træværk er det vigtigt, at træet ikke er for fugtigt. Vand og olie blander sig som bekendt ikke og er træet fyldt med væde, kan det ikke suge olie til sig. Fugtindholdet i træet må ikke overstige ca. 15%. Er man usikker på, om træet er tørt nok til at male på, er det bedst at tjekke træets fugtighed med en fugtmåler, inden man maler.
 
Linolie behandling af træ
 

Råt træ er smukt og kan fremstå næsten forførende med dets levende mønster og til tider kontrastfulde udtryk. Råt træ kan plejes og overfladebehandles med forskelige produkter, så man bibeholder træets naturlige ynde, bringer åretegning og struktur i træet tydeligere frem, samtidig med at man beskytter det mod slitage og fugt. Behandlingsmulighederne er lige så talrige som træsorterne. Hvad enten man skal oliebehandle sin køkkenbordplade, bringe ny glød og liv til et gammelt møbel eller give det nyslebne plankegulv lak. I Butikken kan du se, hvordan de forskellige overfladebehandlinger tager sig ud på udvalgte træsorter, inden du beslutter dig.
 
Farvede olier
 
 

Træværk

Der er 113 varer.

Viser 1-24 af 113 element(er)

Aktive filtre

expand_less