Bleget linolie

Bleget linolie er udvundet af pressede hørfrø. Olien er herefter raffineret for at fjerne urenheder og siden bleget. Den blegede linolie har flere forskellige anvendelsesmuligheder. Den anvendes i rig udstrækning af kunstnere til at rive egne oliefarver. Blegningen reducerer linoliens gyldne farve, hvorfor den er særligt anvendelig til rivning af lyse farver. Den anvendes også i stor udstrækning som basen i en linoliemaling. Endvidere kan den anvendes til at grunde træværk.

 

Oliering af træ

Olien påføres meget tyndt med pensel eller klud 1-2 gange afhængigt af træets sugeevne og beskaffenhed. Uanset teknik er det meget afgørende, at olien er arbejdet helt ned i træet inden tørring, da overfladen ellers kan klistre. Overskydende olie fjernes med en fnugfri klud. Vær opmærksom på, at linolieholdige klude kan selvantænde!!!!!

 

Forbehandling

Træet skal være råt, rent, tørt og sugende. Kan evt. grundrenses med trærens inden behandling.

 

Rækkeevne

10-20 m2/liter afhængigt af træets sugeevne.

 

Tørretid

1-3 døgn afhængigt af træets sugeevne.

 

Rengøring

Redskaber anvendt under arbejdet renses i flydende brun sæbe og vaskes i lunkent vand.

 

Holdbarhed

Bleget linolie kan holde sig længe, blot den opbevares lufttæt og frostfrit.

 

Tilsætning

Produktet kan tilsættes sikkativ, fungicid & pigmenter.

 

Sikkerhed

Klude anvendt under arbejdet kan være selvantændelige!!! De skal derfor enten pakkes lufttæt, bredes ud så varmen kan slippe væk under tørring eller destrueres. Linolie tørrer ved iltoptagelse. I den proces udvikles varme. Kan varmen ikke slippe væk, som for eksempel fra en sammenkrøllet klud, kan den selvantænde.

 

Malkode: 00-1

Bleget linolie

Aktive filtre

expand_less