Hvid linoliemaling
  • Hvid linoliemaling
  Hvid linoliemaling

  Linoliemaling - Hvid

  299,00 kr.
  Inkl. moms

  Linoliemaling - Hvid

  Mængde
  Til indendørs eller udendørs brug
  Antal

   

  Vi bestræber os på at levere inden for 3-6 hverdage. OBS! på tapeter er der 7-14 dages levering.

   

  Vi har 30 dages returret. Tonet maling og tapeter tages ikke retur. Køber står selv for returfragt.

  Der kan være stor forskel på, hvordan en farve repræsenteres på en skæm og hvordan den opleves i virkeligheden. Det er vigtigt at huske på, når du vælger farve. 

  Hvid Linoliemaling

  Linoliemaling er en ganske enkelt komponeret maling, som består af linolie, pigmenter, sikkativ (tørremiddel) og kan til udendørs brug tilsættes fungicid (svampedræbende middel). Vores linoliemaling indeholder ingen opløsningsmidler.

  Påføring 

  Linoliemaling påføres i 2-3 MEGET tynde lag. Man skal helst arbejde med så tynde lag, at træets struktur forbliver synlig under den malede flade. Hvide og lyse farver skal som regel have tre lag, hvorimod de fleste mørkere farver dækker ved to lag.

  Linolie tørrer ved iltoptagelse, hvorved malingen udvider sig med ca. 20 %. Påføres malingen for fyldigt risikerer man rynkedannelse. Det er derfor vigtigt at male meget magert,- dels holder man herved en fornuftig tørretid og allervigtigst opnår man på den måde det smukkeste resultat.

  Ved brug af linoliemaling udendørs kan tilsætning af fungicid (svampedræbende middel) mindske svampedannelse.

  Forbehandling

  Overfladen skal være rå, ren og tør og fri for smuds, skidt og alger. Fugtindholdet i træet må ikke overstige 15-18%.

  For en længere holdbarhed anbefaler vi at grundbehandle træet med linolie eller linoliefernis inden maling. Til udendørs brug evt. tilsat fungicid.

  Vedligeholdelse

  Når den malede flade med tiden bliver mere mat, stryger man overfladen med linolie tilsat sikkativ (tørremiddel) eller med en linoliefernis. Herved næres såvel malingslag som træværk og farven vil få gløden igen.

  Rækkeevne

  12-18 m2 /liter afhængigt af træets sugeevne.

  Tørretid

  ca. 24 timer afhængigt at lagtykkelse og træets sugeevne.

  Rengøring af værktøj

  Flydende brun sæbe og vand.

  Ved kortere pauser (1-2 døgn) i arbejdsprocessen, kan man sætte penslen i rent vand (vandet skal dække hårene helt) til arbejdet genoptages. Det holder penslen frisk, og man behøver ikke at rengøre den efter hvert lag maling. Slyng vandet ud af penslen, tør den fri for vand, og du er klar til at male videre.

  Holdbarhed 

  Linoliemaling har en lang holdbarhed, og kan næsten ikke blive for gammel, så længe den opbevares frostfrit i en ilttæt beholder.

  Sikkerhed

  Klude anvendt under arbejdet kan være selvantændelige!!! De skal derfor enten pakkes lufttæt, bredes ud så varmen kan slippe væk under tørring eller destrueres. Linolie tørrer ved iltoptagelse. I den proces udvikles varme. Kan varmen ikke slippe væk, som for eksempel fra en sammenkrøllet klud, kan den selvantænde.

  00353
  100 Varer

  Specifikke referencer

  Download

  Linoliemaling generel info

  Download (87.76KB)

  FAQ om linolie

  Download (454.78KB)

  Teknisk Data: Linoliemaling ude

  Download (169.36KB)

  Du vil eventuelt også synes om

  Tilsvarende artikler på bloggen

  expand_less