802-19 - Ett Hem - Bianca cream

  802-19 - Ett Hem - Bianca cream

  599,00 kr.
  Inkl. moms
  Tapet Sandberg
  Antal

   

  Vi bestræber os på at levere inden for 3-6 hverdage. OBS! på tapeter er der 7-14 dages levering.

   

  Vi har 30 dages returret. Tonet maling og tapeter tages ikke retur. Køber står selv for returfragt.

  Sandberg tapeter

  Sandberg tapeter er en svensk tapetproducent, som er kendt for sit gode håndværk og sin traditionsrige tapetkunst. Udvalget af tapeter dækker hele spektret fra det klassiske til det moderne. Inspirationen hentes mange gange fra Sveriges landskab og natur, lige fra nordlyset over øhavet langs kysten til de dybe skove i småland. Men også historiske mønstre fra Sandbergs arkiver danner

  afsæt for udviklingen af nutidige og tidløse designs.

  Sandberg er leverandør til det svenske hof.

  Opsætning

  Inden du starter

  Inden du går i gang med selve tapetseringen skal væggene først være rigtigt klargjort. Søm og skruehuller må fyldes og væggene skal være rene, glatte og tørre. Er væggene tidligere behandlet med en blank maling, skal de slibes let, så de fremstår matte. Er væggene derimod rå og sugende skal de først forlimes, da væggene ellers vil suge af den lim, som skal binde tapetet til fladerne. Underlag som gips og spån må ligeledes forlimes inden tapetsering. Forlim væggene dagen før tapetopsætningen.

  Obs! Malingstyper som er stærkt basiske, som fx kalk og silikatmaling, kan beskadige designet i tapeter med metalfolie. Skal man sætte tapeter af denne type op op på vægge malet med stærkt basiske malinger, kan man sætte et lag grundpapir op forinden. Alternativt kan anvendes en spærregrunder. Vælger man at sætte grundpapir op, skal det hænges vandret og tørre helt inden man går videre med tapetopsætningen.

  Stikkontakter

  Sluk for strømmen og fjern eventuelle lyskontaktrammer, frontplader og fatningsdæksler, så tapetet kan komme ind bagved. Så bliver slutresultatet langt pænere.

  Kom godt fra start

  Det bedste sted at starte, er det mindst synlige sted i rummet. Fx bag et møbel. Det vil typisk være her mønstergentagelsen ikke vil passe, når rummet er færdigt.

  Første bane er den vigtigste

  Den første bane påvirker alle de følgende, så det er vigtigt at bruge tid på at få den helt lige. Du kan desværre ikke gå ud fra at dine vægge er helt lige, så gør følgende: Mål papirets bredde minus 1 cm fra det venstre hjørne af væggen, og markér med en blyant. Placér et vaterpas eller en snor med et lod i enden og tegn en lodret linje på væggen fra top til bund. Mål højden på din væg og tilføj 10 cm (5 cm top og bund) og klip eller skær din første bane tapet. Har du valgt et tapet med et særligt motiv eller design, skal du være obs på, at det er placeret rigtigt, inden du skærer tapetet.

  Har du valgt et paneldesign sættes banerne op i den rækkefølge, som er angivet af nummereringen på rullerne.

  Limning

  Når den førte bane er klar, ruller du lim på væggen i et jævnt og fyldigt lag med en rulle. Sørg for at limen er godt omrørt og klumpfri. Du skal kun rulle lim på i banens bredde plus 10-20 cm ekstra. Limen tørrer forholdsvist hurtigt og du skal derfor lime løbende, bane for bane, da limen ellers ingen effekt vil have. Kommer der lim på loft eller paneler, fjernes det med en fugtig klud eller svamp, inden det når at tørre.

  Opsætning

  Sæt forsigtigt den første bane løst op. Tjek at mønsteret vender korrekt og at du har ca. 5 cm overlap ved gulv og loft samt 1-2 cm i hjørnet ved den tilstødende væg. Rul ca. 50 cm ud af rullen. Du holder med én hånd øverst på banen ind mod væggen og justerer med den anden, mens limen er våd, så den passer med lodlinjen du tidligere har lavet. Når banen er rettet til øverst på lodlinjen, ruller du stille og roligt resten af banen ud ned til gulvet.

  Brug herefter en gummispartel eller tapetbørste og arbejd fra top til bund. Pres banen forsigtigt ind mod væggen og fjern eventuelle luftlommer ved at glatte fra midten ud mod siderne af tapetet.

  Fortsæt på lignende vis rundt i rummet en bane af gangen. Hver ny væg startes som beskrevet her.

  Hjørner

  Hjørner tapetseres med to separate baner. Den ene skal overlappe den tilstødende væg med 1-2 cm og den anden skal ramme præcist i hjørnet.

  Stikkontakter og lysafbrydere

  Du kan fjerne overskydende tapet omkring stikkontakter og lysafbrydere med en skarp kniv og en metallineal, inden du remonterer stikkontaktrammer, frontplader og fatningsdæksler. Sørg for at strømmen er slukket!

  Hvilken lim skal du bruge?

  Vi anbefaler en færdigblandet stivelsesbaseret vævlim. PVA- eller PVC- klæbestoffer kan forårsage overfladefarvning og vedhæftningsproblemer, og er derfor ikke egnede.

  L: 10M B: 53 CM Rapport: 13

  Specifikke referencer

  expand_less