Bleget Shellack i flager
  • Bleget Shellack i flager
Bleget Shellack i flager

Bleget Shellack i flager

99,00 kr.

Bleget shellack i flager 100-1000g

Mængde
Antal

 

Vi bestræber os på at levere inden for 3-6 hverdage. OBS! på tapeter er der 7-14 dages levering.

 

Vi har 30 dages returret. Tonet maling og tapeter tages ikke retur. Køber står selv for returfragt.

Dewaxed shellac

 

Oprindelse

Shellac er en naturlig harpiks raffineret fra Lac, den harpiksholdige sekretion af det lille skala Insekt Kerria lacca. Kushmi Seedlac udskilles af Kushmi-insektstammen, der lever i Kusum-træet (Schleichera oleosa) i Indien. Bysakhi Seedlac udskilles af Rangeeni insektstammen, der ligger på Ber (Zizyphus mauritiana) og Palas (Butea monosperma) træer i Indien. Kushmi er den lyseste Seedlac og anses derfor generelt for at være den højeste kvalitet efterfulgt af Bysakhi Seedlac. Harpikser fra forskellige insektstammer har forskellige farver og kemiske sammensætninger og derfor forskellige egenskaber. Valget af Seedlac er af stor betydning for en ensartet og konsistent kvalitet.

 

Fremstilling

De forskellige Dewaxed Shellac kvaliteter raffineres af Hind Suter Shellac i Indien, igennem en såkaldt Solvent Extraction Process.  Det sker ved hjælp af højkvalitets Seedlac fra udvalgte og godkendte leverandører, hvilket sikrer en konstant batch-til-batch kvalitet. Under opløsningsekstraktionsprocessen ekstraheres Shellac ved opløsning af Seedlac i et opløsningsmiddel, normalt ethanol. Opløsningen filtreres derefter gennem en fin klud, som fjerner alt uopløseligt stof og fjerner det meste af den naturligt forekommende voks indeholdt i Lac. Opløsningen filtreres derefter yderligere ved hjælp af aktivt kul for at lysne farven på Shellac. Ethanolen genvindes ved fordampning, mens den resterende tyktflydende Shellac strækkes ud i en tynd film ved hjælp af en rulle, inden den brydes i flager, når den er kølig.

 

Egenskaber

Dewaxed Shellac leveres som flager og indeholder ≤0,2% voks. Ved knusning er det mulig at fremstille en pulverform. Dewaxed Shellac produceres ved hjælp af en enkelt type Seedlac for at undgå kvalitetsvariationer på grund af forskellige råmaterialer. Dewaxed Shellac ekstraheres udelukkende fra Kushmi Seedlac. Den anvendte type Seedlac påvirker i høj grad farven på Shellac-flagerne, som typisk klassificeres i henhold til Gardner-farveskalaen, som spænder fra 1 (næsten gennemsigtig gul) til 40 (mørkebrun) efter opløsning i en 20% ethanolopløsning.

 

Dewaxed shellak har en Gardner værdi mellem 8 og 10.

 

Dewaxed Shellac kan opløsess i enten alkoholiske (ethanol, isopropanol) eller vandige opløsninger. Shellac er ikke vandopløselig, men stabile vandige basiske Shellac-opløsninger kan fremstilles. Den foretrukne alkali er ammoniumbicarbonat, men andre akalier kan også anvendes til at gøre Shelllac opløseligt i vand.

 

Brug

Afvoksede Shellac HS-kvaliteter anbefales til tekniske anvendelser i trykfarve- og elektronikindustrien, hvor en høj og konstant kvalitet også er af stor betydning.

 

Andre anvendelser er i konfekturebelægninger anvendt i alkoholholdige opløsninger og til formuleringer i hårspray og mascara i den personlige plejebranche.

 

Shellac fungerer som er et meget alsidig træbehandlings produkt, fx som et bindemiddel i maling og til rustbehandling. Det er almindeligt anvendt som en primer, basecoat eller undercoat før maling, fx som knastlak, pletforsegler og lugtblokker samt som en højglans trælak.  Det er et af nøglekomponent i det man kalder for ’’den franske poleringsproces’’. 

Shellac er også modstandsdygtig over for ultraviolet lys, så det mørkner ikke med alderen og er både hurtigtørrende og hærder ved relativt lave temperaturer. Beskadiget Shellac kan genbehandles med et nyt lag Shellac, fordi det nye lag ’’fusionerer’’ med det eksisterende lag. 

 

Ligesom en naturlig harpiks er Shellac kompatibel med mange andre type behandlinger. Efter opløsning i en flydende opløsning kan farvet Shellac bruges som en bejse, mens klar eller blond Shellac kan påføres uden at påvirke træets farve. Shellac påført som en beskyttende topcoatfinish giver en barriere mod vanddampindtrængning og beskytter træ mod fugtskader.

 

Shellac er et nøglekomponent i den franske polske metode til efterbehandling af træmøbler, især til antikviteter. Shellac bruges til fransk polering af strengeinstrumenter, herunder guitarer, violer og klaverer, og til at hjælpe med at binde træfibrene. Shellac bruges undertiden også stil trægulvspolish. Fx har det været brugt som en slutfinish til bowlingbaner.

 

Pensler og værktøj kan rengøres med spiritus.

92 Varer

Specifikke referencer

expand_less