Transparentolie - Cognac

Transparentolie - Cognac

143,20 kr.
Pigmenteret olie til overfladebehandling af ubehandlet træ.
Mængde
Fungicid (kun til udendørs)
Antal

 

Vi bestræber os på at levere inden for 3-6 hverdage. OBS! på tapeter er der 7-14 dages levering.

 

Vi har 30 dages returret. Tonet maling og tapeter tages ikke retur. Køber står selv for returfragt.

Der kan være stor forskel på, hvordan en farve repræsenteres på en skæm og hvordan den opleves i virkeligheden. Det er vigtigt at huske på, når du vælger farve.

Transparentolie fra decor farver er en diffusionsåben og pigmentereret olie baseret på linolie, pigmenter og tørremiddel. Transparentolie anvendes på råt, ubehandlet træværk inde & ude, hvor man ønsker at træets naturlige åretegning og struktur spiller sammen med og forbliver synlig gennem den indfarvede olie. Transparentolien fås i mange farver. Se udvalget i butikken og her på hjemmesiden. Til udendørs brug kan efter ønske tilsættes fungicid.

Transparentolie indeholder hverken opløsningsmidler eller MI.

Forbehandling

Træet skal stå råt og være rengjort for smuds, fedt, alger og andet eventuelt skidt, så træet kan suge olien til sig. Grundrengøring foretages med enten trærens eller salmiakvand og slibes om nødvendigt. Træet må efter rengøring tørre ca. 1 døgn inden videre behandling. Ønsker man indendørs at ludbehandle træet inden påføring af olien for at undgå gulning, skal træet tørre 1 døgn inden oliering.

Påføring

Transparentolien påføres bedst med en bred pensel med naturhår. Olien arbejdes godt ned i træet i et lidt fyldigere lag, gerne på både kryds & tværs af årene og herefter på langs med årene. Olien henstår i en halv times tid for at give træet mulighed for at suge olien til sig, hvorefter overskydende olie aftørres med en fnugfri klud i træets længderetning. Olien skal ved arbejdets afslutning være arbejdet helt ind i træet og blot have en silketynd oliehinde.

Vær meget ppasselig med kludene, som kan selvantænde!!! Kludene druknes i vand eller pakkes i lufttæt beholder.

Vær opmærksom på at træsort, slibning og poreåbning har indflydelse på behandlingens endelige udtryk. Eksempelvis vil olieholdige træsorter, eller meget finslebet træ suge mindre af den indfarvede olie end meget tørt eller groft slebet træ, hvorved farvens intensitet kan variere. Ønsker man farven lidt kraftigere, kan man gentage behandlingen for så vidt træet stadig har sugeevne.

Vedligeholdelse

Almindelig rengøring af den oliebehandlede flade foretages i gode sæbespåner med et højt fedtindhold. Trænger den behandlede flade til næring, stryges med et tyndt lag linolie tilsat tørremiddel på den rengjorte flade. Vask træet i trærens og lad det tørre ca. 1 døgn inden oliering.

Rækkeevne

Ca. 15 m2 pr. liter afhængigt af træets sugeevne og beskaffenhed.

Tørretid

Ca. 24 timer. Gennemhærdning 2-3 uger.

Rengøring

Pensler renses i koncentreret flydende sæbe og skylles i lunkent vand.

MAL-kode

00-1.

Sikkerhed

Klude anvendt under arbejdet kan være selvantændelige!!! De skal derfor enten druknes, bredes ud så varmen kan slippe væk under tørring eller destrueres. Linolie tørrer ved iltoptagelse. I den proces udvikles varme. Kan varmen ikke slippe væk, som for eksempel fra en sammenkrøllet klud, kan den selvantænde.

6057
100 Varer

Specifikke referencer

Download

Teknisk Data: Transparentolie

Download (176.13KB)
expand_less