Copal

  Copal

  79,00 kr.
  Inkl. moms Leveringstid 3-6 dage

  Copal 100 - 1000g

  Mængde
  Antal

   

  Vi bestræber os på at levere inden for 2-4 hverdage efter at vi har modtaget en ordre. OBS! på tapeter er der 7-14 hverdages levering.

   

  Vi har 30 dages returret. Tonet maling og tapeter tages ikke retur.

  Copal

  Oprindelse

  Copal refererer normalt til en aromatisk harpiks afledt af den tørrede saft af Copal-træet, Protium copal, som er hjemmehørende i Mexico og Mellemamerika. Dette er dog kun en af ​​en stor gruppe kopalharpikser af nyere, semi-fossil og fossil oprindelse, der findes i mange tropiske og subtropiske regioner i verden. 

  Copal sælges i en række hårde former, der spænder i farve fra næsten gennemsigtig mælkehvid til gulbrun. Copal indeholder ubetydelige mængder essentiel olie og opløses i alkohol og andre organiske opløsningsmidler ved opvarmning.

  Egenskaber 

  Copal er en semi fossil harpiks, som benyttes til fremstilling af lakker og som tilsætning til malinger. Copal har et meget højt smeltepunkt - højere end dammar – og lader sig kun vanskeligt opløse i opvarmet linolie. Copal opløses nemmest i alkohol, hvilket giver en hurtigttørrende spritlak med smuk højglans. I olielakker giver copal styrke, glans og fleksibilitet til lakkerne. Olie copallakker er langsomt tørrende, og det anbefales derfor at tilsætte sikkativ.

  I atten og nittenhundredtallet var copal meget brugt af kunstnere som malemiddel, der gav glans, transparens og viskositet til oliemalingen. I dag bruges det sjældnere.

  Copal betegnes som ugiftigt.

  OBS! HUSK AT OPVARMING AF OLIER OG VOKS KAN VÆRE FORBUNDET MED BRANDFARE

  Det står for egen regning at blande olier & voks ved opvarming. Decor farver fralægger sig et hvert ansvar.

   

  100 Varer

  Specifikke referencer