Bivoks

  Bivoks

  49,00 kr.
  Inkl. moms Leveringstid 3-6 dage

  Bivoks 100 -1000g

  Mængde
  Antal

   

  Vi bestræber os på at levere inden for 2-4 hverdage efter at vi har modtaget en ordre. OBS! på tapeter er der 7-14 hverdages levering.

   

  Vi har 30 dages returret. Tonet maling og tapeter tages ikke retur.

  Bivoks

  Bivoks, Cera Alba, produceres hovedsageligt af honningbien, Apis Mellifica og bruges af bierne til at bygge boets sekskantede vokstavler. Voksen smeltes ud af tavlerne, når honningproduktionen er slut og renses for urenheder og bleges eventuelt.

  Bivoks har været anvendt på et hav af områder i mange kulturer igennem historien. Den har været almindeligt kendt og udbredt siden antikken; til belysning og brændstof, i kosmetik og medicin, til overfladebehandlinger og i voksmaleriet, også kaldet enkaustikken.

  Bivoks har fantastiske egenskaber. Den er vandafvisende og beskytter mod lysets ultraviolette stråler. Den er forholdsvist upåvirket af luftfugtighed, men samtidigt diffusionsåben.  

  Bivoks blødgøres og bliver medgørligt med varme. Den kan tilsættes olie for at øge smidigheden og harpiks for at øge hårdheden. 

  Bivoks kan smeltes i linolie for opnå en olievoks til behandling af træ. Voksens smeltepunkt ligger på omkring 63 grader.

  Zink, kobber og jern misfarver bivoksen, så anvend aluminium eller andet til smeltningen. når du arbejder med bivoks. 

  OBS! OPVARMING AF OLIER OG VOKS KAN VÆRE FORBUNDET MED BRANDFARE OG ARBEJDET UDFØRES PÅ EGET ANSVAR!

  100 Varer

  Specifikke referencer