Damar

  Damar

  49.00 kr
  Tax included Delivery time 3-6 days

  Damar 100 - 1000g

  Quantity
  Quantity

   

  We strive to deliver within 2-4 business days. NOTE! on wallpaper there is 7-14 days delivery time.

   

  We have a 30 day return policy. Tinted paint and wallpaper are an exception. They cannot be returned

  Damar

  Oprindelse

  Damar er en aromatisk harpiks, der hovedsageligt udskilles af Dipterocarpaceae-familien af ​​træer i Sydøstasien, hvoraf de af slægterne Hopea, Shorea og Balanocarpus er de vigtigste kommercielt. De træer, der giver Damars, findes almindeligvis på den malaysiske halvø og Sumatra, en ø i det vestlige Indonesien, men kommer også fra Borneo, Cochin China, Java og Thailand. De fleste Damar-harpikser produceres ved at banke på træer, men kan også graves ud af jorden i fossiliseretform.

  Egenskaber

  Damar varierer i farve fra klar til lysegul, men den kan raffineres til et off-white pulver. Det er opløseligt i alkohol og terpentin, men ikke vand. Damar har et smeltepunkt på omkring 120 grader og er brændbart.

  Anvendelse

  Damar er en blød harpiks, der fra gammel tid er blevet brugt til fremstilling af lakker og fernisser. Damar er opløselig i vegetabilsk terpentinolie, opvarmet linolie og i alkohol. Damar lak har en smuk højglans, der kun gulner svagt. I oliemaleriet bruges damar som slutfernis, retouchfernis og som tilsætning i forskellige malemidler for at give dybde og glans. Damar bruges ofte også i encaustic maleriet for at give styrke til voksen. Encaustic er en gammel maleteknik, hvor man bruger varm bivoks som bindemiddel, som sådan har teknikken været kendt og benyttet siden det antikke Grækenland. Til træværk giver Damar lak en smuk glans. Dammar er langsomt tørrende, det anbefales derfor at tilsætte sikkativ til dammar olielakker.

  Damar benyttes også til de populære Bee’s Wraps.

  Damar betegnes som ugiftigt.

  OBS! HUSK AT OPVARMING AF OLIER OG VOKS KAN VÆRE FORBUNDET MED BRANDFARE

  Det står for egen regning at blande olier & voks ved opvarming. Decor farver fralæger sig et hvert ansvar.

  100 Items

  Specific References