Marmormel

  Marmormel

  29.00 kr
  Tax included Delivery time 3-6 days

  Marmormel 100 - 5000g

  Quantity
  Quantity

   

  We strive to deliver within 2-4 business days. NOTE! on wallpaper there is 7-14 days delivery time.

   

  We have a 30 day return policy. Tinted paint and wallpaper are an exception. They cannot be returned

  Marmolmel

  Oprindelse

  Calciumcarbonat CaCO3 er et naturligt stof, der findes i klipper og aflejringer som mineralerne calcit og aragonit dog mest som kalksten, som er en type sedimentær sten, der hovedsageligt består af calcit. Det er hovedkomponenten i fx æggeskaller, snegleskaller, muslingeskaller og perler. 4% af jordens skorpe består at calciumcarbonat, så det er en meget udbredt og tilgængelig stof og indgår i et utal af produkter. 

  Egenskaber

  Calciumcarbonat er et hvidt, lugtfri pulver der kan minde lidt om fint mel, dog en smule tungere i densitet. Det er let og blande med vand og egner sig godt som fyldstof i maling. I olie bliver det næste farveløst. I Vand er det mere dækkende.

  Brug

  Fyldstof til linoliemaling

  Fyldstof til Vægmaling

  Fyldstof til Fremstilling  af Gesso (grunder til maleri)

  Fyldstof i Spartelmasse

  Brug ved maleri

  Marmormel bruges i maleriet som tilsætning til grunder og som fyldstof i freskomaleriet. Da marmormel iblandet olie er stort set farveløs benyttes det også af oliemalere til forskellige teknikker, da det kan tilsættes farverne og kun meget svagt lysne dem. Marmormel giver mere krop til oliefarverne og er derfor velegnet til impasto effekt. Marmormel gør farverne mere transparente og tillader dermed de underliggende farver at lyse igennem.

  Olie, harpiks og voks bruges også til at gøre oliefarver transparente, men de nævnte malemidler påvirker malingen og farverne og gør dem tyndtflydende, blanke matte etc. Da marmormel fungerer som et stort set farveløst pigment, kan det bruges som malemiddel, hvor malingens viskositet og blankhed ikke ønskes påvirket. Marmormel kan blandes direkte i oliefarverne, eller der kan laves et malemiddel, hvor marmormelet arbejdes sammen med for eksempel linolie eller valnøddeolie til en passende konsistens.

  Det er kendt, at Rembrandt benyttede marmormel i sine teknikker

  Calciumcarbonat betegnes som ugiftigt

   

  100 Items

  Specific References