Kolofonium

  Kolofonium

  49.00 kr
  Tax included Delivery time 3-6 days

  Kolofonium 100 - 5000g

  Mængde
  Quantity

   

  We strive to deliver within 2-4 business days. NOTE! on wallpaper there is 7-14 days delivery time.

   

  We have a 30 day return policy. Tinted paint and wallpaper are an exception. They cannot be returned

  Kolofonium

  Kolofonium (harpiks) stammer fra saften fra nåletræ fx fyr, gran og lærk. Kolofonium leveres i krystallinsk form og er her uigennemsigtigt. Det er sprødt og glasagtigt og brydes ganske let i stykker. Ved langsom opvarmning efterfulgt af langsom nedkøling, bliver kolofonium helt klart og blankt. Kolofoniums smeltepunkt ligger på 55-65 grader og bliver derfor blød og klæbrig af håndvarme alene. Kolofonium kan også opløses med terpentin, sprit eller linolie, uden at det varmes op.

  Kolofonium anvendes i en lang række forskellige typer produkter. Den anvendes i meget stor udstrækning i lakindustrien, men eksempelvis også som ingrediens i slamfarve, for at give overfladen mere slidstyrke. Herved bliver overfladen dog mere diffusionstæt. Før i tiden opløste man kolofonium i linoliefernis til lakering af gulve. Det man forbinder ved en gammeldags gulvfernis. Man har også brugt harpiksen til at stryge oven på linoliemaling indendørs for at få en blankere overflade.

  Allergi

  Ikke alle kan tåle kolofonium, som kan udløse varig kontaktallergi, så der skal bruges forsvarlig beskyttelse, når man arbejder med det.

  100 Items

  Specific References