Benlim / Perlelim

  Benlim / Perlelim

  49.00 kr
  Tax included Delivery time 3-6 days

  Benlim / Perlelim

  Mængde
  Quantity

   

  We strive to deliver within 2-4 business days. NOTE! on wallpaper there is 7-14 days delivery time.

   

  We have a 30 day return policy. Tinted paint and wallpaper are an exception. They cannot be returned

  Perlelim/benlim

  perlelim er et binde og klæbemiddel af animalsk oprindelse. Perlelim kendes også som benlim eller snedkerlim. Limen fremstilles ved en proces, hvor benaffald, - typisk dyreknogler knuses, renses og behandles med damp, hvorved limstoffet bliver frigjort. Limen klares herefter ved henstand eller filtrering og tørrer i forme og granuleres til sidst.

  Perlelim har en karakteristisk lugt.

  Anvendelse

  Kan anvendes som bindemiddel i limfarve, og til grunding af sugende underlag fx puds inden påføring af limfarve. Benlim anvendes også til bogbinderi, snedkerarbejde i forbindelse med møbelrestaurering. Perlelim er ikke så stærk som andre limarter og anvendes typisk, hvor man gerne vil kunne opløse limen igen. Anvendes perlelimen fx som trælim, vil man kunne skille de limede dele fra hinanden ved forsigtigt at opvarme dem med en varmepistol, hvorefter man trækker dem fra hinanden igen.  

  Benlim opblandet i vand anvendes til præparation af malerlærred.

  Grunding af puds og lærred

  Benlim blandes i forholdet 1-10 med varmt vand ca. 65°, og omrøres jævnligt under brug.

  Som trælim

  Bland 6 dele varmt vand (max 65°) til 4 dele benlim, rør rundt til det svulmer op og lad det varme indtil det får en ”løs” konsistens. Man kan også med fordel lave en iblødsætning af vand og perlelim og lade den henstå 1 times tid inden opvarmning. Påfør den varme lim med pensel på begge de flader, som skal limes. Læg de limede emner i pres ca. 12-14 timer og lad dem herefter tørre yderligere 12-14 timer.

  Holdbarhed

  Når benlimen er blandet op med vand skal den bruges umiddelbart efter, da limen efter omrøring med vand hurtig mister sin holdbarhed og kan gå i forrådnelse.  Bland derfor ikke for store mængder af gangen. I tør form har det ubegrænset holdbarhed.

  Blandbarhed med andre farver

  Kan den anvendes sammen med alle farver.

  Tørring

  Som bindemiddel i limfarve 2-3 timer, som lim til snedkerarbejde 14-28 timer.

  Opbevaring

  Benlim skal opbevares tørt, da der ellers er mulighed for skimmeldannelse.

  Sundhedsfare

  Ugiftigt.

  100 Items

  Specific References