Copal
  • Copal
Copal

Copal

79,00 kr.

Copal 100 - 1000g

Mængde
Antal

 

Vi bestræber os på at levere inden for 3-6 hverdage. OBS! på tapeter er der 7-14 dages levering.

 

Vi har 30 dages returret. Tonet maling og tapeter tages ikke retur. Køber står selv for returfragt.

Copal

Oprindelse

Copal refererer normalt til en aromatisk harpiks afledt af den tørrede saft af Copal-træet, Protium copal, som er hjemmehørende i Mexico og Mellemamerika. Dette er dog kun en af ​​en stor gruppe kopalharpikser af nyere, semi-fossil og fossil oprindelse, der findes i mange tropiske og subtropiske regioner i verden. 

Copal sælges i en række hårde former, der spænder i farve fra næsten gennemsigtig mælkehvid til gulbrun. Copal indeholder ubetydelige mængder essentiel olie og opløses i alkohol og andre organiske opløsningsmidler ved opvarmning.

Egenskaber 

Copal er en semi fossil harpiks, som benyttes til fremstilling af lakker og som tilsætning til malinger. Copal har et meget højt smeltepunkt - højere end dammar – og lader sig kun vanskeligt opløse i opvarmet linolie. Copal opløses nemmest i alkohol, hvilket giver en hurtigttørrende spritlak med smuk højglans. I olielakker giver copal styrke, glans og fleksibilitet til lakkerne. Olie copallakker er langsomt tørrende, og det anbefales derfor at tilsætte sikkativ.

I atten og nittenhundredtallet var copal meget brugt af kunstnere som malemiddel, der gav glans, transparens og viskositet til oliemalingen. I dag bruges det sjældnere.

Copal betegnes som ugiftigt.

OBS! HUSK AT OPVARMING AF OLIER OG VOKS KAN VÆRE FORBUNDET MED BRANDFARE

Det står for egen regning at blande olier & voks ved opvarming. Decor farver fralægger sig et hvert ansvar.

 

100 Varer

Specifikke referencer

expand_less