Dammar
  • Dammar
Dammar

Dammar

49,00 kr.

Damar 100 - 1000g

Mængde
Antal

 

Vi bestræber os på at levere inden for 3-6 hverdage. OBS! på tapeter er der 7-14 dages levering.

 

Vi har 30 dages returret. Tonet maling og tapeter tages ikke retur. Køber står selv for returfragt.

Dammar

Oprindelse

Dammar er en aromatisk harpiks, der hovedsageligt udskilles af Dipterocarpaceae-familien af ​​træer i Sydøstasien, hvoraf de af slægterne Hopea, Shorea og Balanocarpus er de vigtigste kommercielt. De træer, der giver Dammars, findes almindeligvis på den malaysiske halvø og Sumatra, en ø i det vestlige Indonesien, men kommer også fra Borneo, Cochin China, Java og Thailand. De fleste Damar-harpikser produceres ved at banke på træer, men kan også graves ud af jorden i fossiliseretform.

Egenskaber

Damar varierer i farve fra klar til lysegul, men den kan raffineres til et off-white pulver. Det er opløseligt i alkohol og terpentin, men ikke vand. Dammar har et smeltepunkt på omkring 120 grader og er brændbart.

Anvendelse

Dammar er en blød harpiks, der fra gammel tid er blevet brugt til fremstilling af lakker og fernisser. Dammar er opløselig i vegetabilsk terpentinolie, opvarmet linolie og i alkohol. Dammar lak har en smuk højglans, der kun gulner svagt. I oliemaleriet bruges damar som slutfernis, retouchfernis og som tilsætning i forskellige malemidler for at give dybde og glans. Dammar bruges ofte også i encaustic maleriet for at give styrke til voksen. Encaustic er en gammel maleteknik, hvor man bruger varm bivoks som bindemiddel, som sådan har teknikken været kendt og benyttet siden det antikke Grækenland. Til træværk giver Dammar lak en smuk glans. Dammar er langsomt tørrende, det anbefales derfor at tilsætte sikkativ til dammar olielakker.

Dammar benyttes også til de populære Bee’s Wraps.

Dammar betegnes som ugiftigt.

OBS! HUSK AT OPVARMING AF OLIER OG VOKS KAN VÆRE FORBUNDET MED BRANDFARE

Det står for egen regning at blande olier & voks ved opvarming. Decor farver fralæger sig et hvert ansvar.

98 Varer

Specifikke referencer

expand_less