Marmormel
  • Marmormel
Marmormel

Marmormel

29,00 kr.

Marmormel 100 - 5000g

Mængde
Antal

 

Vi bestræber os på at levere inden for 3-6 hverdage. OBS! på tapeter er der 7-14 dages levering.

 

Vi har 30 dages returret. Tonet maling og tapeter tages ikke retur. Køber står selv for returfragt.

Marmolmel

Oprindelse

Calciumcarbonat CaCO3 er et naturligt stof, der findes i klipper og aflejringer som mineralerne calcit og aragonit dog mest som kalksten, som er en type sedimentær sten, der hovedsageligt består af calcit. Det er hovedkomponenten i fx æggeskaller, snegleskaller, muslingeskaller og perler. 4% af jordens skorpe består at calciumcarbonat, så det er en meget udbredt og tilgængelig stof og indgår i et utal af produkter. 

Egenskaber

Calciumcarbonat er et hvidt, lugtfri pulver der kan minde lidt om fint mel, dog en smule tungere i densitet. Det er let og blande med vand og egner sig godt som fyldstof i maling. I olie bliver det næste farveløst. I Vand er det mere dækkende.

Brug

Fyldstof til linoliemaling

Fyldstof til Vægmaling

Fyldstof til Fremstilling  af Gesso (grunder til maleri)

Fyldstof i Spartelmasse

Brug ved maleri

Marmormel bruges i maleriet som tilsætning til grunder og som fyldstof i freskomaleriet. Da marmormel iblandet olie er stort set farveløs benyttes det også af oliemalere til forskellige teknikker, da det kan tilsættes farverne og kun meget svagt lysne dem. Marmormel giver mere krop til oliefarverne og er derfor velegnet til impasto effekt. Marmormel gør farverne mere transparente og tillader dermed de underliggende farver at lyse igennem.

Olie, harpiks og voks bruges også til at gøre oliefarver transparente, men de nævnte malemidler påvirker malingen og farverne og gør dem tyndtflydende, blanke matte etc. Da marmormel fungerer som et stort set farveløst pigment, kan det bruges som malemiddel, hvor malingens viskositet og blankhed ikke ønskes påvirket. Marmormel kan blandes direkte i oliefarverne, eller der kan laves et malemiddel, hvor marmormelet arbejdes sammen med for eksempel linolie eller valnøddeolie til en passende konsistens.

Det er kendt, at Rembrandt benyttede marmormel i sine teknikker

Calciumcarbonat betegnes som ugiftigt

 

100 Varer

Specifikke referencer

expand_less