W7331-02 - Folium - Feuille D'Or

W7331-02 - Folium - Feuille D'Or

1.163,00 kr.
Tapet Osborne & Little
Antal

 

Vi bestræber os på at levere inden for 3-6 hverdage. OBS! på tapeter er der 7-14 dages levering.

 

Vi har 30 dages returret. Tonet maling og tapeter tages ikke retur. Køber står selv for returfragt.

Osborne & Little blev grundlagt i 1967 i London og blev hurtigt kendt for deres innovative kollektioner af håndprintet tapet i høj kvalitet med revolutionerende designs. Deres distinkte designs har fra begyndelsen skabt opmærksomhed og de har i dag et af de største britiske brands. Deres kreative tilgang er båret af en fri nysgerrighed, som henter inspiration fra mange sider, når de udformer såvel deres klassiske, som deres mere moderne tapetdesigns.

Osborne & Little samarbejder blandt andet med den anerkendte britiske designer, Matthew Williamson, som er kendt for sit delikat udførte, dristige og farverige motivarbejde & design. Deres fælles kollektioner går under navnet ”Matthew Williamson at Osborne & Little”. Læs mere om Osborne & Little her

Opsætning

Inden du starter

Inden du går i gang med selve tapetseringen skal væggene først være rigtigt klargjort. Søm og skruehuller må fyldes og væggene skal være rene, glatte og tørre. Er væggene tidligere behandlet med en blank maling, skal de slibes let, så de fremstår matte. Er væggene derimod rå og sugende skal de først forlimes, da væggene ellers vil suge af den lim, som skal binde tapetet til fladerne. Underlag som gips og spån må ligeledes forlimes inden tapetsering. Forlim væggene dagen før tapetopsætningen.

Obs! Malingstyper som er stærkt basiske, som fx kalk og silikatmaling, kan beskadige designet i tapeter med metalfolie. Skal man sætte tapeter af denne type op op på vægge malet med stærkt basiske malinger, kan man sætte et lag grundpapir op forinden. Alternativt kan anvendes en spærregrunder. Vælger man at sætte grundpapir op, skal det hænges vandret og tørre helt inden man går videre med tapetopsætningen.

Stikkontakter

Sluk for strømmen og fjern eventuelle lyskontaktrammer, frontplader og fatningsdæksler, så tapetet kan komme ind bagved. Så bliver slutresultatet langt pænere.

Kom godt fra start

Det bedste sted at starte, er det mindst synlige sted i rummet. Fx bag et møbel. Det vil typisk være her mønstergentagelsen ikke vil passe, når rummet er færdigt.

Første bane er den vigtigste

Den første bane påvirker alle de følgende, så det er vigtigt at bruge tid på at få den helt lige. Du kan desværre ikke gå ud fra at dine vægge er helt lige, så gør følgende: Mål papirets bredde minus 1 cm fra det venstre hjørne af væggen, og markér med en blyant. Placér et vaterpas eller en snor med et lod i enden og tegn en lodret linje på væggen fra top til bund. Mål højden på din væg og tilføj 10 cm (5 cm top og bund) og klip eller skær din første bane tapet. Har du valgt et tapet med et særligt motiv eller design, skal du være obs på, at det er placeret rigtigt, inden du skærer tapetet.

Har du valgt et paneldesign sættes banerne op i den rækkefølge, som er angivet af nummereringen på rullerne.

Limning

Når den førte bane er klar, ruller du lim på væggen i et jævnt og fyldigt lag med en rulle. Sørg for at limen er godt omrørt og klumpfri. Du skal kun rulle lim på i banens bredde plus 10-20 cm ekstra. Limen tørrer forholdsvist hurtigt og du skal derfor lime løbende, bane for bane, da limen ellers ingen effekt vil have. Kommer der lim på loft eller paneler, fjernes det med en fugtig klud eller svamp, inden det når at tørre.

Opsætning

Sæt forsigtigt den første bane løst op. Tjek at mønsteret vender korrekt og at du har ca. 5 cm overlap ved gulv og loft samt 1-2 cm i hjørnet ved den tilstødende væg. Rul ca. 50 cm ud af rullen. Du holder med én hånd øverst på banen ind mod væggen og justerer med den anden, mens limen er våd, så den passer med lodlinjen du tidligere har lavet. Når banen er rettet til øverst på lodlinjen, ruller du stille og roligt resten af banen ud ned til gulvet.

Brug herefter en gummispartel eller tapetbørste og arbejd fra top til bund. Pres banen forsigtigt ind mod væggen og fjern eventuelle luftlommer ved at glatte fra midten ud mod siderne af tapetet.

Fortsæt på lignende vis rundt i rummet en bane af gangen. Hver ny væg startes som beskrevet her.

Hjørner

Hjørner tapetseres med to separate baner. Den ene skal overlappe den tilstødende væg med 1-2 cm og den anden skal ramme præcist i hjørnet.

Stikkontakter og lysafbrydere

Du kan fjerne overskydende tapet omkring stikkontakter og lysafbrydere med en skarp kniv og en metallineal, inden du remonterer stikkontaktrammer, frontplader og fatningsdæksler. Sørg for at strømmen er slukket!

Hvilken lim skal du bruge?

Vi anbefaler en færdigblandet stivelsesbaseret vævlim. PVA- eller PVC- klæbestoffer kan forårsage overfladefarvning og vedhæftningsproblemer, og er derfor ikke egnede.

L: 10M B: 68,5CM Rapport: 76

Specifikke referencer

expand_less