Carrageenan / Irsk mos
  • Carrageenan / Irsk mos
Carrageenan / Irsk mos

Carrageenan / Irsk mos

79,20 kr.

Carrageenan / Irlandsk mos

Mængde
Antal

 

Vi bestræber os på at levere inden for 3-6 hverdage. OBS! på tapeter er der 7-14 dages levering.

 

Vi har 30 dages returret. Tonet maling og tapeter tages ikke retur. Køber står selv for returfragt.

Carrageenan/irlandsk mos

Carrageen er egentlig en lavart, eller tangplante, som typisk indsamles langs kysterne i fx Irland, Skotland og i Canada og tørres. Den kan også findes langs Vesterhavet og ved Limfjorden.

For at udvinde lim af den tørrede tang laves et afkog af carrageenen. Ved kogningen af opnås en geleagtig lim med en let slimet konsistens. Limen tilsættes efter filtrering vandudblødt kridt og herved fås den såkaldte mosfarve, som typisk anvendes til lofter.

Limfarve baseret på carrageen som bindemiddel har den svagteste bindekraft af de i limfarven anvendte bindemidler.

Fordelen ved mosfarven er netop den forholdsvist svage binding, som dels betyder, at overfladen kommer til at fremstå meget smuk, ensartet mat med et helt særligt, blødt og levende, nærmest vibrerende lys, fordi lyset i højere grad får lov at arbejde med selve stoffet, nemlig kridtet, frem for bindemidlets overflade.

Dels betyder den forholdsvist svage bindekraft, at limfarven er nem at vaske ned og genmale. Derfor er den super velegnet til gamle detaljerede stuklofter, hvor gentagne behandlinger med fx plastikmaling efterhånden skjuler stukkens detaljer bag tykke malingslag, som i øvrigt er temmeligt omstændeligt at fjerne igen.

På selve stukken anbefales det at arbejde med en fortyndet udgave af limfarven, og eventuelt spraye den på, så stukkens fine detaljer ikke bliver skjult på for tykke lag limfarve.

Endnu en fordel ligger i Carragen afkogets let geleagtige konsistens, som bevirker, at farven ikke nemt drypper, når der arbejdes med den.

Limfarve baseret på carragenmos er ikke smittefast og tåler ikke for meget berøring, mekanisk slid eller vandstænk.

Anvendelse

Indendørs på afrensede lofter og flader, som ikke er udsat for berøring. Mosfarven skal males på en sugende bund. Det bedste udgangspunkt er finpuds, grundpapir, høvlet eller ru træ. Er der tilbageværende rester af plast eller oliemaling, skal de være ru og sugende. Limfarve kan ikke anvendes på fugtige flader.

Tørretid

2-3 timer.

Forhold over for farver

Kan anvendes med alle farver, men bruges fortrinsvist til hvidtning af lofter med kridt.

Opbevaring

Carragen bør opbevares tørt og i lukket emballage. Oprørt lim skal anvendes indenfor 1 uge.

Sikkerhed

Carragen er ugiftigt.

100 Varer

Specifikke referencer

Tilsvarende artikler på bloggen

expand_less