''The Red Cube''

- Kategorier: Olie & Lak , Projekter

Mit helt eget Bambus Snedkeri projekt

Jeg besluttede mig for at bygge et møbel til opbevaring af vores tapetmøbler, møblet måtte gerne stå lidt ud. Så efter jeg have bygget det, besluttede vi at det skulle have en kraftig rød kontrast farve. Jeg er ovenud tilfreds med resultatet. Jeg synes den er blevet, for at sige det ligeud ’’pisse flot’’. Jeg har bygget og kreeret mange ting i mit liv. Og dette møblet er helt klart et af de projekter der står ud.
Red Cube 1 Red Cube 2

Bambus er lækkert at arbejde med, det er nemt at bearbejde og det fremstår med et flot spil i overfladen, samtidig med at overfladen er hårdfør over for, fx stød.  

Red cube Red Cube

Jeg startede med at skitsere hvordan jeg forestillede mig at møblet skulle se og. Dets funktion var at skulle fungere som en form for bogreol til tapetbøger, samtidig med at man skulle kunne bruge topfladen som bordplade, hvor man kunne kigge tapetbøgerne igennem. Jeg ville også gerne have at det var mobilt, så det skulle være på hjul.

Efter flere skitser og ideer, kom jeg frem til følgende model som grundform. Og som i kan se på det færdige resultat, holdt jeg mig til grundtankerne. Jeg valgte dog at sløjfe skørterne nederst. Da jeg syntes at det fungere bedre uden, i real life.

Red Cube Red Cube

Får at give møblet sit eget særpræg, valgte vi at bruge en meget kraftig rød farve. Farven er faktisk en linoliemaling som er smut på i et tyndt lag, for derefter at blive tørret over med en klud, ca. 25 minutter senere. Kluden fjernede alt det overskydende farve og olie. Inden man aftørrer det overskydende maling. Er det tydeligt at se hvor uens underlaget suger. Overfladen virker uens, man kan sige at det ser spættet ud. Denne ’’spættethed’’ forsvinder når man tørrer overflade efter med en ren og fnugfri bomuldsklud. Nu stod møblet til tørre i 3 dage.

Husk at klude mætte med linolie kan selvantænde!

Red Cube Red Cube
Red cube REd Cube

For at beskytte overfladen yderligere, blev hele møblet behandlet med vores egen linolievoks. Linolievoksen blev påført både med maskine og hånd. Voksen blev gnubbet og maseret ned i overfladen. En times tid senere, blev overfladen poleret med maskine og hånd. Herefter stod møblet og hærdede i 5 dage, inden det blevet taget i brug. Og nu står det pænt og flot.., spot on i vores lille boutique, lige når man træder indenfor.

Der blev lagt mange timer i projektet. Men igen, flid, tålmodighed og tid, er key elements’ for godt håndværk, hvis man ønsker et godt resultat.

Go Vind!

BB

Del dette indhold

expand_less